kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. home&youSpożywanie posiłków w przyjemnej, rodzinnej atmosferze nie może odbywać się bez dobranej do okazji zastawy stołowej. Tej jesieni modne będą kompozycje porcelanowe z kwiecistymi motywami, naczynia z kolorowej kamionki. Oto propozycje marki home&you na jesień.
 
 
fot. Grillowane szaszłyki z krewetek i ananasa_z_pomidorową salsą z kaparamiNiegdyś owoców morza można było spróbować jedynie w czasie zagranicznych, egzotycznych wojaży. Dziś wcale nie musimy wybierać się w dalekie podróże, aby zjeść krewetki, kalmary czy langusty. Owoce morza cieszą się w Polsce sporą popularnością. Podpowiadamy, jak w prosty i szybki sposób przyrządzić je w domu.
 
 
fot. Międzybrodzki MakaronTo przepis dla miłośników papryki, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez przyrządzania dań z tego warzywa. Sierpień to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z papryką w roli głównej.
 
 
© monticellllo - Fotolia.comLatem częściej niż w innych porach roku sięgamy po świeże owoce i warzywa. Zawierają one mnóstwo witamin, składników mineralnych oraz błonnika. W miesiącach wakacyjnych warzywa i owoce cieszą nas smakiem – są wówczas dojrzałe, soczyste i łatwo dostępne. Jak przygotowywać posiłki, aby zachować pełnię wartości odżywczych owoców i warzyw?
 
 
fot. vorwerk.comSzparagi, oprócz niewątpliwych walorów smakowych, posiadają jeszcze jedną zaletę - są źródłem witamin C, B, K, a także soli mineralnych, żelaza, potasu, fosforu oraz przeciwutleniaczy. Te lekkostrawne i niskokaloryczne warzywa mają także właściwości oczyszczające organizm. Wpływają również pozytywnie na pamięć i koncentrację.
 
 
fot. PraktikerJeśli pogoda sprzyja, miło jest spędzać czas na świeżym powietrzu, w otoczeniu przyrody i pięknych przedmiotów. Warto więc zainwestować w przygotowanie atrakcyjnego miejsca na wiosenny i wakacyjny relaks. Balkon, taras i loggia mogą spełniać wiele funkcji. Mogą być jadalnią, miejscem towarzyskich spotkań, wypoczynku oraz przedłużeniem ogrodu.
 
 
fot. Zupa chrzanowa z jajkiemNadchodzącą Wielkanoc zwiastuje sadzenie rzeżuchy, ucieranie chrzanu i gotowanie jajek. Tak można w skrócie opisać wielkanocne symbole, które pojawiają się na naszych świątecznych stołach. Co można przyrządzić z chrzanu, rzeżuchy i jajek?
 
 
fot. Wielkanocna babaWielkanocna babka jest jednym z obowiązkowych dań na świątecznym stole. W Polsce tradycja jej wypieku sięga aż XVII wieku. Jak przyrządzić pyszną, puszystą babę w domowym zaciszu? Jak zaskoczyć rodzinę i gości wyjątkowym smakiem tego wielkanocnego przysmaku?
 
 
fot. KikkomanKażdego roku częściej i chętniej sięgamy po ryby, których smak i walory zdrowotne coraz częściej doceniamy. Sposobów na przygotowanie ryb jest wiele, ale nie zawsze wiemy, które są dla nas najkorzystniejsze. Oto garść porad, które sprawią, że nasze rybne danie będzie smakowało wybornie.
 
 
fot. OTO!SushiNa przestrzeni ostatnich kilkunastu lat sushi stało się bardzo modną potrawą wśród Polaków. Cenimy to danie za walory smakowe oraz estetyczne. Na jego temat powstało sporo różnych mitów, z którymi rozprawiła się załoga restauracji OTO!sushi.
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] następna »